Kanavaesittely

Takaisin

Teeman syksyssä soi Yhteinen sävel

Kanavapäällikön puheenvuoro

Kuva: Seppo Sarkkinen, YLE

Syksyn ajan Teema elää ja hengittää lähihistoriaa. Saksoja, Itä-Euroopan murrosta sekä ennen muuta Suomen ja itänaapurin rosoista rinnakkaiseloa luodataan syvältä Yhdistääkö sittenkin yhteinen sävel suomalaisuutta ja slaavilaisuutta? Yhteistä säveltä kannattaa seurata Teemalta, mutta myös kuunnella suurella sydämellä Radio Suomessa.

Monikulttuurinen, avoin ja uusi Berliini on monen suomalaisen mielikohde. Berliini 24h on tv-historiassa ennennäkemätön megatapahtuma. Vain Teema pystyy tähän: koko vuorokausi Berliinille ja berliiniläisille, joiden seurassa kuljetaan niin arjen kuin juhlankin näyttämöillä. Dokumentti aloittaa laajan Teema Deutschland -ohjelmiston, joka vie dokumentein, tv-draamoin ja elokuvin Saksaan.

Tiede heittäytyy myös yltiöpäisesti teemoihin. Kaikkien tähtitieteen ystävien kannattaa kokoontua 24.9. ensin kanavalle Tähtien yöhön ja sitten kirkkaalta syystaivaalta taivaankappaleita tutkailemaan.

Koko kansan elokuvakerho YLE Teema esittää syksyllä suuren filmihullun Elina Salon suosikkielokuvia. Elina Salolle itselleen omistetaan myös oma Teemalauantai.

Syksyllä tarjoamme vahvan annoksen kotimaista kulttuuria. Kansallisoopperan ovet avautuvat pitkästä aikaa, kun Punainen viiva -ooppera nähdään tuoreeltaan. Mykkäelokuvan klassikko Ollin oppivuodet herää eloon 6.12. uuden musiikin myötä. Kirjamaa luotaa kirjallisuutta ja Popkult puhuu populaarikulttuurista vakavissaan, muttei tosissaan.

Kirkkaita tähtiä loistaa Teemalla joka ilta: Pablo Picassosta Elina Saloon, Lauri Tähkästä Leonard Coheniin, Caj Chydeniuksesta Otto Donneriin, Laila Kinnusesta Jorma Hynniseen.

Teemallista syksyä!
Ulla Martikainen-Florath

Takaisin