yle.fi

Henkilöt

Santa Justan lähiössä Madridissa elää uusperhe, johon kuuluu seitsemän jäsentä: isä Diego, äiti Lucía, tyttäret Eva ja Teté sekä pojat Marcos, Guille ja Curro. Tiiviissä lähipiirissä pyörivät säännöllisesti myös Diegon veli Santiago ja Lucían äiti sekä joukko hyviä ystäviä.

Katsojat kertoivat meille kommentteja omista suosikeistaan touko-maaliskuun vaihteessa 2008 järjestetyssä nettikyselyssä.
> Lue, mitä katsojat kirjoittivat suosikki-Serranostaan

 

Perheen päät: Diego ja Lucía 

Diego ja Lucía varttuivat yhdessä, jopa seurustelivat keskenään, kunnes elämä erotti heidät.  Kohtalolla oli kuitenkin suunnitelmia Diegon ja Lucían varalle. Kuin sattuman kaupalla pari tapasi uudelleen ja vanha tunne heräsi. Diego ja Lucía menivät naimisiin ja liittivät yhteen entisissä avioliitoissa muodostuneet perheensä.

Yhteiselo toi suuria mullistuksia molemmille perheille eikä lähtenyt liikkeelle aivan ilman kasvukipuja. Diego ja Lucía kuitenkin tukivat hyvin toisiaan ja miesvaltaiseen perheeseen saatiin uusi, pehmeämpi komento.

Diego SerranoDiego Serrano
Antonio Resines

Leskimies Diegosta tuli suuren uusperheen pää, kun hän  avioitui Lucían kanssa. Diego on äkkipikainen ja mustasukkainen, mutta hän myös leppyy nopeasti.

Temperamenttinen Diego oli tottunut ojentamaan poikiaan vessaharjalla, mutta Lucían tulo pehmensi hänet. Kauaa rauhaa ei kuitenkaan kestänyt, siitä pitivät hänen kolme poikaansa Marcos, Guille ja Curro huolen. Pitävät varmasti jatkossakin.

 

Lucía GomezLucía Gómez
Belén Rueda

Nuorekas Lucía tyttärineen toi Barcelonasta uusia tuulia ja kaivattua naisellisuutta Serranon miesvaltaiseen talouteen. Lucía työskentelee äidinkielenopettajana Colegio Cargilasossa, opinahjossa, jota perheen lapset tahkoavat.

Lucía on perheen sovitteleva osapuoli, joka saa usein toimia välittäjänä. Aina välillä Lucía itsekin sortuu komentelemaan, ja Santin mielestä hänen käytöksensä alkaa muistuttaa Serranoja jo aivan liikaa.

 

Pojat: Marcos, Guille ja Curro

Marcos, Guille ja Curro ovat Diegon poikia, joiden äiti on kuollut viisi vuotta aiemmin. 

Marcos SerranoMarcos Serrano
Fran Perea

Diegon esikoinen Marcos, on tähtihyökkääjä paikallisessa jalkapallojoukkueessa Santa Justa FC:ssa, jota Diego valmentaa vaihtelevalla menestyksellä.

Marcos on tunteellinen ja ujo. Lukupäätä hänellä ei ole mutta hän säveltelee kauniita balladeja ja esittää niitä kitaransa säestyksellä. Hän eleli rauhallista elämää, kunnes siskopuoli Eva astui kuvioihin. Sitten maailma saikin aivan uusia sävyjä.

   

Guille SerranoGuillermo "Guille" Serrano
Victor Elías

Keskimmäinen veli Guille on isänsä mielestä jo täysi mafioso, jonka kasvatukseen ei pure enää muu kuin vessaharja. Onneksi sittemmin sekä isä että poika ovat kehittyneet parempaan suuntaan.

Rasavilli Guille on huonotapainen hunsvotti, joka ei piittaa pätkääkään koulunkäynnistä. Hän ei ymmärrä alkuunkaan tyttöjen juttuja, ja siksi yhteiselämä samanikäisen Tetén kanssa on alituista nahistelua.   

 

Curro SerranoFrancisco "Curro" Serrano
Jorge García Jurado

Perheen sympaattinen kuopus Curro on kaikkien lemmikki ja sarjan fiksu 'kertojaminä'. Hän hyväksyi lempeän Lucían nopeasti äidikseen.

Curro on ujo mutta teräväpäinen perheen tulevaisuudentoivo, mutta joskus hänkin lähtee mukaan veljensä Guillen älyttömiin kepposiin.

 

 

 Tyttäret: Eva ja Teté

Lucíalla on kaksi tytärtä, Eva ja Teté. Tyttäret olivat tottuneet leveämpään elämään upeassa uima-altaalla varustetussa huvilassa Barcelonassa, joten pieneen taloon ahtautuminen kolmen veljen kanssa tuntui aluksi kauhealta kohtalolta. Sittemmin ajatukset ovat muuttuneet.

Eva Capdevila GomezEva Capdevila Gómez
Verónica Sánchez Calderón

Eva seurusteli katalonialaisen lauluntekijän kanssa. Joan Manuelin vuoksi Eva halusi palata Barcelonaan niin pian kuin mahdollista, mutta sitten hän tajusi mikä helmi hänellä onkaan Marcosissa.

Vanhemmat kuitenkin pistivät kapulaa rattaisiin, sillä eihän sisarpuolten sovi seurustella.

Eva on hyvä koulussa ja varmasti menestyy elämässä.

   

Teté Capdevila GomezMaría Teresa "Teté" Capdevila Gómez
Natalia Sánchez Molina

Teté on koko ajann ollut kapinoivampi kuin siskonsa, ja äiti-Lucía on saanut hänestä nasevan vastuksen murkkuiän edetessä. 

Uuden veljensä Guillen kanssa Teté on aluksi yhtenään tukkanuottasilla, mutta pikku hiljaa selviää mikä on perimmäinen syy kissanhännänvetoon..

  

 

 Muuta sukua: Santiago, Lourditas ja Carmen

Serranojen lähipiiriin kuuluvat myös Diegon äksyilevä isoveli Santiago, Lucián kollega Lourditas sekä äiti Doña Carmen.

Santiago SerranoSantiago Serrano
Jésus Bonilla

Ikuinen poikamies Santiago pitää yhdessä veljensä kanssa serranokinkkuun erikoistunutta tavernaa. Santiago oli korvaamaton tuki Diegon jäädessä leskeksi ja hän on veljänsä talossa kuin kotonaan.

Lucían muutettua taloon Santiago tunsi aluksi asemansa uhatuksi. Ärhäkkä rakkikoira Santiago on tarkka rahoistaan mutta hänellä on kuitenkin hyvä sydän. Rakkaudessa hänellä ei ole silti ollut onnea koskaan.

 

Dona CarmenDoña Carmen
Julia Gutiérrez Caba

Evan ja Tetén isoäiti Carmen asuu aivan Serranon naapurissa. Ilman häntä Diegon ja Lucían taloudenhoidossa olisi vielä kovempi työ. Onko Diego hänen mielestään ihannevävy onkin sitten kokonaan toinen juttu…

Carmen on vakiovieras perheen kodissa ja ottaa tämän tästä yhteen kuumakalle-Santiagon kanssa. Kaikki kuitenkin pitävät tästä 'isoäidistä'.

 

Lourditas

 Lourdes "Lourditas" Salgado

Goizalde Núñes

Koulun uskonnonopettajasta on tullut Santille läheinen, ja kukaties tästä ystävyydestä voi sukeutua yhteinen elämäntaival.

 

 

 

Ystävät: Candela, Fiti, Raúl ja África

Serranon perheen elämään kuuluu laaja ystäväpiiri, joiden edesottamuksia seurataan suurella mielenkiinnolla. Tässä heistä muutama.

 

Candela BlancoCandela Blanco
Nuria González

Candela on Lucían paras ystävä lapsuuden ajoilta. Hänkin on opettaja ja edennyt koulun rehtoriksi. Energinen ja oikeuksistaan kiinnipitävä Candela on saanut oppilailtaan lempinimen Harakka.

Candelan ja Fitin avioliito on onnellinen vaikka heillä ei ole paljoakaan yhteistä, etenkään älyllisesti. Candela yksinkertaisesti rakastaa miestään, mutta riittääkö pelkkä rakkaus loputtomiin?

 

Fiti MartinezFructuoso "Fiti" Martínez
Antonio Molero

Fiti ja Candela menivät naimisiin hyvin nuorina. Fitiltä löytyy kärkäs mielipide ja rakentava ratkaisuehdotus joka asiaan. Ikävä kyllä miehen ihmistuntemuksessa olisi parantamisen varaa. Hänen intonsa useimmiten ylittää taidot, mikä johtaa toistuviin selkkauksiin.

Fitillä on autokorjaamo, mutta valtaosan ajastaan hän maleksii Serranojen kapakassa. Kauniiden naisten lisäksi hän pitää nopeista autoista.

 

Raúl Martínez BlancoRaúl Martínez Blanco
Alejo Sauras

Fitin ja Candelan poika Raúl pitää itseään lahjana maailman naisille. Hän on Marcosin paras kaveri mutta välillä myös verinen kilpailija, ainakin kun tytöistä haaveillaan. Evan tulo sekoitti poikien välejä useaan otteeseen.

Fiti iskostaa parhaansa mukaan poikaansa vastuuntuntoa ja ahkeruutta, mutta Raúl yrittää aina keplotella itsensä pulasta kepulikonsteilla, useimmiten huonoin tuloksin. 

 

Africa SanzÁfrica "Áfri" Sanz
Alejandra Jiménez

África on raikas ja elämäniloinen nuori nainen. Hän yritti saada parhaan ystävänsä Evan jättämään haikailun Marcosin perään ja nauttimaan elämästä, mutta oli viimein valmis tukemaan Evaa kaikessa.

Raúl ja Áfri seurustelevat, mutta aina välillä pojan tyhmät temput menevät tytöltä yli hilseen. Aina ei ole selvää, kumpi on tämän parisuhteen pää. Sen kyllä tietää missä ovat sen aivot..

 

 Uusia kasvoja 

EmiliaEmilia
Pilar Castro

Paluumuuttajana Santa Justaan saapuva tomera joskin hieman epäkäytännöllinen nainen ostaa Serranojen tavernan ja palkkaa alaisikseen Diegon ja Santin ja vielä Fitinkin.

Kolmen rasavillin miehen johtaminen käy työstä, aivan kuin teini-ikäisen tyttären kanssa toimiminen. Pikkuhiljaa hän kuitenkin saavuttaa ansaitsemaansa luottamusta molemmissa.

Su

Susana ”Su”
María Hervás

Italiassa kasvanut nuori kapinallinen tulee kouluun Tetén ja Guillen luokalle.Su kipuilee pahan murrosiän ja vanhempiensa avioeron kourissa, eikä osaa päättää ollako hankala vai vielä hankalampi.

Pikkuhiljaa hänestä kuoriutuu esiin parempi puoli ja Santa Justan jengi saa hänestä hyvän ja luotettavan ystävän. 

Manu

Manuel ”Manu” Capdevila
Pablo Galán

Lucían salskea sukulaispoika saapuu Santa Justaan vain lyhyelle visiitille. Vierailu Serranon perheen luona venähtää, ja sporttinen Manu saa töitä Cargilason koulun liikunnanohjaajana.

Muuna aikana hän pistää tyttöjen päitä pyörälle. Varsinkin Teté on kuolettavan ihastunut häneen, vaikka he serkkuja ovatkin.

 

Choni

Asunción “Choni” Martínez Carrasco-Lavin
Pepa Aniorte

Fitin maankiertäjäsisko rantautuu Santa Justaan eikä mikään ole enää entisensä. Choni uskoo olevansa varsin lahjakas laulaja, jonka tiimoilta syntyy monia hauskoja hetkiä.

Nainen itse ei ole ympäristön kritiikistä moksiskaan. Kyllä tällä asenteella pärjää!

 

 

 

José Luis Salgado
Javier Gutiérrez

Lourditasin vilunkiveli, jota äiti Doña Adele ja sisar pitävät suorastaan herranterttuna. Opintonsa kesken heittäneen tyhjänpuhujan todellinen luonne paljastuu Serranon miehille varsin pian, mutta keikarinkin kanssa tulee juttuun kun on oikeat otteet.

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja päättynyt, uusinta tulossa vuonna 2011.