YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 3.6. klo 18.50 TV1
Uusinta su 4.6. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Hyeenanainen (Hyena Lady)

Avaran luonnon tämänkertainen dokumentti Hyeenanainen (The Hyena Lady – Wolves on the Waterline) vie biologi Ingrid Wieselin matkassa Namibiaan Wolf Bayn rannikkoalueelle, joka on ruskea- eli vaippahyeenojen kotiseutua.

Dokumentti seuraa ruskeahyeenoja, joiden erikoinen saalistustapa on saanut biologi Wieselin kiinnostumaan lajista. Meren läheisyydessä hyeenat ovat oppineet hyödyntämään ravinnokseen rannikolle ajautuneet haaskat sekä saalistamaan hylkeitä. Wiesel on tehnyt uraauurtavaa työtään hyeenojen parissa jo yli kymmenen vuotta.

Hyeena on petoeläinheimo, johon kuuluu kolme lajia. Hyeenat ovat karkeaturkkisia ja niiden eturaajat ovat takaraajoja pidemmät. Ne metsästävät hämärässä ja syövät myös suurempien petojen jättämiä haaskoja. Voimakkailla leuoillaan hyeenat kykenevät murskaamaan paksujakin luita. Ruskeahyeena elää yksikseen, toisin kuin esimerkiksi täplähyeena, joka metsästää suurina laumoina.

ZDF:n tuottama saksalaisdokumentti tarkastelee hyeenojen saalistusretkien lisäksi kahden naaraan, Gipsyn ja Emman, sekä niiden poikasten puuhia kotipesässä.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Hyeenanainen (3.6.2006)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu