YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 6.5. klo 18.50 TV1
Uusinta su 7.5. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Taiwan – taifuunisaari (Typhoon Island)

Taiwania ovat koetelleet monenlaiset luonnonmullistukset pyörremyrskyistä maanjäristyksiin. Saarta kuormittaa myös kiihtyvä väestönkasvu. Silti Taiwan on kyennyt säilyttämään useita ainutlaatuisia lajeja, joita ei löydy muualta maapallolta. Miten tämä on mahdollista maassa, jonka luontoa on koeteltu äärimmäisen ankarasti?

Avaran luonnon dokumentti Taiwan - taifuunisaari (Typhoon Island) selvittää arvoitusta, joka kätkeytyy Taiwanin ihmeelliseen luontoon.

Taiwanin saari sijaitsee Kiinan kaakkoisrannikolla. Maan luontoa suojelivat satoja vuosia sitten heimot, jotka olivat tunnettuja erityisestä raakuudestaan. Julmilla teoillaan he suojelivat koskematonta luontoaan ulkopuolisilta.

Aikojen myötä laajat riisipellot ruokkivat kansaa, ja väestö kasvoi kasvamistaan. Nykyään maa on tunnettu väestöntiheydestä ja huipputeknologiasta. Silti omaperäinen luonto on säästynyt pahimmalta. Väestö on asettautunut maan reuna-alueille. Lisäksi taiwanilaiset suojelevat innokkaasti villin luontonsa aarteita. Siksi esimerkiksi kymmenesosa maan pinta-alasta on suojeltu.

Ohjelma on BBC:n tuotantoa.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Taiwan - taifuunisaari (6.5.2006)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu