YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 22.4. klo 18.45 TV1
Uusinta su 23.4. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Lumileopardia etsimässä (Searching for the Snow Leopard)

Avaran luonnon tämän lauantain dokumentti Lumileopardia etsimässä (Search for the Snow Leopard) vie kiehtovalle seudulle, Keski-Aasiassa sijaitsevalle Himalajalle. Siellä asustava lumileopardi on eräs maailman uhanalaisimmista nisäkkäistä.

Lumileopardi voi elää jopa 4000 metrin korkeudessa. Sen pitkä ja tiheä turkki on vaaleanharmaa ja sitä värittävät mustat rengastäplät. Vaikka lumileopardi on uhanalainen, esimerkiksi Korkeasaaren eläintarhassa se on menestynyt ja lisääntynyt säännöllisesti.

Hugh Milesilla ja hänen kuvausryhmällään on lähes ylivoimainen haave: nähdä edes vilaukselta villinä elävä lumileopardi, jota on miltei mahdoton tavoittaa kaukaisten vuorten kätköistä.

Kuvausryhmä tekee työtään erittäin hankalissa olosuhteissa, Himalajan laella, jossa uhkaava hapenpuute ja jäätävä ilma vaativat äärimmäisen hyvää sietokykyä. Neljän vuoden etsinnän jälkeen haave toteutuu, ja kuvausryhmä saa taltioitua kameraansa upeita todisteita lumileopardista.

Yhdysvaltalaisdokumentti kertoo lumileopardista ja sen asuinseudusta Himalajalla, mutta ennen kaikkea se on tarina luontokuvaajien pitkäjänteisestä työstä äärimmäisissä olosuhteissa.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Lumileopardia etsimässä (22.4.2006)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu