YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 15.4. klo 18.45 TV1
Uusinta su 16.4. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Pikkulintu ja tiedemies (Petits oiseaux et grands savants)

Tämän illan Avara luonto Pikkulintu ja tiedemies (Petits oiseaux at grands savants) on poikkeuksellinen ohjelma. Se on runollisen kaunis eläinsatu pikkuruisesta hippiäisestä, mutta samalla valaiseva luontodokumentti koko maailmaa kotinaan pitävistä muuttolinnuista sekä niiden tutkijoista.

Olipa kerran pohjoinen kuningaskunta jota kansoittivat pikkuiset linnut. Eräänä päivänä pikkuruinen hippiäinen alkaa kertoa ihmeellistä tarinaa muuttolintujen elämästä ja sen ihmeistä.

Kuinka on mahdollista, että vain muutaman gramman painoinen hippiäinen osaa seurata vaistoaan ja kulkea vuodenkierron mukaan maailman halki ja takaisin? Ihminen on rengastanut lintuja ja saanut selville jotain tästä suuresta ihmeestä, muuttoreitin ja määränpään, mutta paljon on vielä salaisuuksien verhon takana.

Huikea tarina kuljettaa meitä ihmisiä pienten varpuslintujen ihmeellisellä muuttomatkalla, joka toistuu vuodesta toiseen samanlaisena, vaikka maailma niiden ympärillä hiljalleen muuttuukin.

Ranskalaisen dokumentin ovat tuottaneet Odyssee ja Films d’Ici, ja se on kuvattu Kaliningradin Rybachyn lintujentutkimusasemalla.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Pikkulintu ja tiedemies (15.4.2006)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu