YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 4.12. klo 18.40 TV1
Uusinta su 5.12. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Öisen viidakon eläimiä

Mitä tapahtuu, kun pimeys laskeutuu rehevän viidakon ylle? Öisen viidakon eläimiä (Wild Nights: A Night in the Jungle) vie Guyanaan seuraamaan viidakon asukkien yöllistä elämää.

 

Lämpökameroiden ja ilmapalloon sijoitetun valonheittimen avulla dokumentti paljastaa, kuinka taistelu ravinnosta käy Guayanan viidakossa kiivaana: jättiläismäinen boa koettaa saada ateriakseen piikkisian. Sialla on kuitenkin ässä hihassaan eikä se aio luopua hengestään taistelutta. Dokumentin aikana poiketaan myös mm. kultajänisten, tapiirien ja vesisikojen kulkureiteillä. Pienillä eläimillä on syytä huoleen – jaguaari ei ole koskaan tarpeeksi kaukana.

 

Eräänä yönä seurataan vaikuttavaa näytelmää, joka toistuu vuodesta toiseen – merikilpikonnat ovat saapuneet munimaan rannalle. Merestä ryömineet konnat munivat satoja munia kaivamiinsa pesäkoloihin ja raahautuvat sen jälkeen uupuneina takaisin suolaisiin aaltoihin.

Dokumentti tarjoaa ainutlaatuisen näkymän viidakon eläinten öisiin rituaaleihin. Sen on tuottanut ranskalainen Télé Images.

Ohjelmien testitys Teksti-tv:n sivulla 333.
Svensk text i Text-tv s. 778.

Testaa tietosi: Öisen viidakon eläimiä (4.12.2004)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu