YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 31.12. klo 18.50 TV1
Uusinta su 1.1. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Isot kissat ja kamera (Five Big Cats and a Camera)

Avaran luonnon dokumentissa Isot kissat ja kamera (Five Big Cats and a Camera) tavataan luontokuvaajat Amanda Barrett ja Owen Newman, jotka seurasivat ja kuvasivat Afrikassa suurten kissapetojen elämää kymmenen vuoden ajan. Kameralle tallentui harvinaista kuvaa viiden hyvin erilaisen lajin puuhista – niin saalisretkistä, verisistä taisteluista, yöllisistä vaelluksista kuin hellyttävistä leikkihetkistäkin.

Tutumpien gepardien, leijonien ja leopardien lisäksi mukana on materiaalia myös vähemmän tunnetumpien servaalien ja karakalien eli aavikkoilvesten elämästä. Ohjelmassa liikutaan paljon eri puolilla mannerta, mm. Tansaniassa, Keniassa ja Sambiassa ja seurataan laumaeläinten yhteiseloa ja arkista eloonjäämiskamppailua. Se on myös kiinnostava kurkistus luontokuvaajien vaativaan ja kuluttavaan työhön, joka on ennen kaikkea elämäntapa.

BBC:n tuottamassa erilaisessa luontodokumentissa kuullaan, mikä sai Amandan ja Owenin matkustamaan kameroineen vuosikausia Afrikan vaikeissa oloissa isojen kissojen perässä.

Tekstitys Teksti-tv:n s. 333. Svensk text i Text-tv s. 778.

Testaa tietosi: Isot kissat ja kamera (31.12.2005)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu