YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 3.9. klo 19.00 TV1
Uusinta su 4.9. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Hauen kotijoella (In den Wassern des Jägers)

Tonavaan laskevan Naab-joen varrella elää lukuisia Saksassa harvinaisiksi käyneitä eläimiä ja kasveja. Joen ehdoton valtias on kuitenkin hauki - tonavansalakkojen ahnas saalistaja. Avaran luonnon dokumentissa Hauen kotijoella (In den Wassern des Jägers) seurataan Naab-joen ja sen rantojen luontoa aina sen alkulähteiltä Tonavalle kaikkina neljänä vuodenaikana. Matkalla tavataan monia eläimiä, muun muassa ilveksiä, huuhkajia, saukkoja, pikku pöllöjä ja jokihelmisimpukoita.

Ohjelman pääosassa on hauki – salamannopea petokala, joka imaisee silmänräpäyksessä pahaa aavistamattoman saaliin valtavaan, neulanterävien hampaiden täyttämään kitaansa. Ahnaana ja taitavana saalistaja hauki saattaa napata lähes itsensä kokoisia kaloja, lajitovereitakin tai muita saaliita.

Hauen pää, kita, hampaat ja silmät ovat suuret, ruumis on sukkulamainen ja evät keskittyneet ruumiin peräpäähän vahvaksi potkupinnaksi huimiin syöksyihin. Se on ominaisuuksien ansiosta taistelijana hurja ja pelätty vastustaja ja Naab-joen ehdoton valtias.

Upeita vedenalaisia kuvia sisältävän luontodokumentin on tuottanut saksalainen WDR.

Tekstitys Teksti-tv:n s. 333. (Den vida naturen). Svensk text i Text-tv s. 778.

Testaa tietosi: Hauen kotijoella (3.9.2005)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu