YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 1.3. klo 18.45 TV1
Uusinta su 2.3. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Pingviinit piilokamerassa (Penguins - Spy In The Huddle)

1/3. Matkantekoa. Komeiden lintujen joukkoon on soluttautunut vakoilija, pingviiniksi naamioitunut kameralaitteisto. Kuinka keisaripingviinit, kalliotöyhtöpingviinit ja perunpingviinit urkkijaan suhtautuvat?

Keisaripingviinien on ylitettävä jäinen ja petollinen meri päästäkseen turvalliselle alueelle, missä naaraat voivat lisääntyä. Niiden on munittava siten, että muna ei kosketa jäätä. Urospingiiviinien taas on talvehdittava yksin maailman kylmimmässä paikassa. Kalliotöyhtöpingviinien on uhmattava myrskyisää merta, mutta helppoa ei ole maallakaan. Siellä niitä odottaa jyrkkä kalliosaari, ja ylös pääsee vain hyppimällä vähän kerrallaan. Ylhäällä ne pesivät, mutta emojen pitää olla tarkkana, etteivät poikaset joudu nälkäisten kihujen tai korppikotkien saaliiksi.

Perunpingviini on erikoisempi, trooppinen pingviini, jota on harvoin nähty luontodokumenteissa. Ne rakentavat pesänsä autiomaahan, mutta sinne päästäkseen niiden on pakoiltava merileijonia ja terävänokkaisia merilintuja. Tiukasta paikasta selvinneet pingviinit saavat palkintonsa, kun pienet, heiveröiset poikaset kuoriutuvat.

Tuotanto: John Downer yhteistyössä BBC ja Discovery, 2013.

Ohjelma uusitaan sunnuntaina klo 8.05 ja seuraavana keskiviikkona klo 16.00.

Ohjelma nähtävissä YLE Areenassa 7 päivää.

Testaa tietosi: Pingviinit piilokamerassa, osa 1 (1.3.14)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu