YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 10.11. klo 18.45 TV1
Uusinta su 11.11. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Haipoukaman delfiinit (Dolphins Of Shark Bay)

Läntisen Australian rannikolla elää maailman suurin pullonokkadelfiininen yhdyskunta, ja haipoukamassa asuu myös rauskuja, merikilpikonnia, ryhävalaita ja merilehmiä. Tarina alkaa joulukuussa, kun delfiinilauman matriarkka Puck on viimeisillään raskaana. Eräänä tähtikirkkaana yönä hän lähtee omille teilleen ja palaa aamulla delfiininpoikanen vierellään. Muu lauma kerääntyy pienen uimarin ympärille tervehtimään tulokasta, Samua. Miten Puckin muut jälkeläiset suhtautuvat nuorimpaan? Vanhempi tytär Kia synnyttää samoihin aikoihin, mutta esikoinen joutuu hain saaliiksi.

Emo tarvitsee kaikki taitonsa pitääkseen vastasyntyneen poikasensa Samun hengissä, sillä lahdenpoukama on haiden saalisvesiä. Dokumentissa seurataan, miten delfiininpoikanen opettelee kalastamaan ja miten tämä vain muutamassa kuukaudessa muuttuu vahvemmaksi ja rohkeammaksi. Mutta toukokuuhun mennessä myös hailauma on saanut paljon uusia tulokkaita. Melkein puolet delfiininpoikasista menehtyy alle kolmivuotiaina, joten Samu voi olla vakavassa vaarassa.

Tuotanto: BBC.

Suomenkielinen selostus: Jarmo Heikkinen. Halutessasi voit valita digiboksilta myös alkuperäisen eli näyttelijä Rupert Penry-Jonesin lukeman englanninkielisen selostuksen.

Ohjelma uusitaan sunnuntaina klo 8.05 ja seuraavana keskiviikkona klo 16.00.

Ohjelma nähtävissä YLE Areenassa 7 päivää.

Testaa tietosi: Haipoukaman delfiinit (10.11.2012)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu