YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 23.10. klo 18.45 TV1
Uusinta su 24.10. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Leopardiemon silmäterä (Eye of the Leopard)

Monista aikaisemmista Avaran luonnon dokumenteista tuttu Joubertin pariskunta on kuvannut erään leopardipennun elämää alusta asti. Okavangojoen suistoa Botswanassa hallitsevat norsut ja leijonat. Norsun valtavan jalan edestä ehtii livahtaa nopeasti pois, ja leopardiemo kiipeää pienen pentunsa kanssa puuhun turvaan. Mutta siellä ovat äkäiset paviaanit pian kimpussa. Kuinka emo ja pentu vaaroista selviävät?

30-päinen paviaanilauma saartaa leopardin pesän ja riistää sitä suojaavat oksat aivan emon pään vierestä. Hyökkäys kestää tunnin, mutta leopardinaaras selviää siitä voittajana. Paviaanit ovat jatkuva kiusa leopardiemolle. Tällä alueella ne ovat lisääntyneet niin, että ne tuntuvat ehtivän joka paikkaan. Eräänä päivänä emon pelko moninkertaistuu, sillä paviaanilauma hyökkää juuri, kun hän on kaksistaan kauhistuneen kaksikuukautisen pentunsa kanssa.

Öisin saaliita vaanivat isot hyeenalaumat. Edes leijonat eivät yleensä pärjää hyeenoita vastaan, ja niinpä yö on pikkuleopardille vielä päivääkin vaarallisempi…

Tuotanto: Wildlife Botswana Production National Geographicille (2007).

Ohjelma uusitaan sunnuntaina klo 8.05 ja seuraavana keskiviikkona klo 16.

Ohjelma nähtävissä YLE Areenassa 7 päivää.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Leopardiemon silmäterä (23.10.2010)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu