YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 25.9. klo 18.45 TV1
Uusinta su 26.9. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Kamppailu jyrkänteellä (Wall of Death)

Vuorikauriit iskevät sarviaan toisiaan vasten rituaalinomaisessa taistelussa. Kun yö koittaa, voittaja saattaa joutua ovelien leopardien uhriksi, kun taas sudet ja hyeenat saalistavat niiden poikasia. Jos ne selviävät yöstä hengissä, niiden hurjin vihollinen on pelottava jyrkänne.

Kuolleestamerestä kohoaa äkkijyrkkä kallioseinämä, jonka toisella puolella häämöttää Juudean karu autiomaa Israelissa. Alueella asuvat myös Israelin ainoat luonnonvaraiset leopardit. Eläinten elämä louhikossa on tasapainoilua elämän ja kuoleman välillä. Ne, jotka etsivät täältä turvaa, joutuvat pakenemaan hurjia petoeläimiä, kuten hyeenoja, susia ja leopardeja. Toisaalta maanjäristys voi yhtäkkiä kiidättää rotkon mahtavimmankin pedon kohti kuolemaansa.

Jokaisen eläimen on näytettävä kykynsä selvitäkseen hengissä. Ketterimmät taiteilevat petollisia polkuja pitkin alas jyrkkää rotkoa, toiset luottavat nopeuteensa ja juoksevat pakoon henkensä edestä. Voittaminen ja häviäminen ei ole kiinni vain älykkyydestä ja lihasvoimasta, vaan toisinaan myös rohkeus ja hyvä tuuri auttavat.

Israelilaisdokumentti näyttää sekä eläinten surullisia kohtaloita jyrkänteellä mutta myös jännittäviä selviytymistarinoita.

Tuotanto: National Geographic Film and Television, Israel.

Ohjelma uusitaan sunnuntaina klo 8.05 ja seuraavana keskiviikkona klo 16.

Ohjelma nähtävissä YLE Areenassa 30 päivää.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Kamppailu jyrkänteellä (25.9.2010)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu