YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 15.5. klo 18.45 TV1
Uusinta su 16.5. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Tshernobylin uudet asukit (Chernobyl Reclaimed)

Miltä näyttäisi maailma ilman ihmisiä? Tshernobylin hylätystä kaupungista on tullut kasvien ja eläinten turvapaikka. Onko ydinvoimalaturma koitunut harvinaistuneiden lajien onneksi?

Ihmiset hylkäsivät Tshernobylin maailman tuhoisimman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen, mutta nyt paikan ovat omineet läheisen luonnon arat asukit sekä ne lemmikkieläimet, jotka jäivät kaupunkiin ihmisten paettua. Palkitussa dokumentissa tutustutaan talojen uusiin asukkaisiin, sillä koteihin, jonne ihmiset aikoinaan muuttivat, on nyt muuttanut eläimiä.

Eräs dokumentin päähenkilöistä on kotikissaperhe, jonka omistajat hylkäsivät Tshernobyliin kauan sitten. Kissat ovat kuitenkin selviytyneet hylätyissä huoneissa. Osa seudun eläinlajeista on muualla maailmassa uhanalaisia, mutta Tshernobylin lähistöltä niitä on löytynyt hyvissä voimissa.

Villi luonto pystyy selviämään jopa sellaisissa paikoissa missä ihminen ei. Hirvet, karhut ja sudet saavat elää rauhassa ilman pelkoa metsästyksestä, sillä kaikki alueen eläimet ovat radioaktiivisia – ja sellaisina pysyvät vielä satojen vuosien ajan.

Tuotanto: Off the Fence, Alankomaat.

Ensilähetyksen jälkeen ohjelma on nähtävissä 60 päivää myös YLE Areenassa.

Testaa tietosi: Tshernobylin uudet asukit (15.5.2010)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu