YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 9.8. klo 18.45 TV1
Uusinta su 10.8. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Planeettamme maa (Planet Earth)

BBC:n tuottama 11-osainen sarja syväluotaa maapallon koskematonta luontoa, sen tärkeimpiä ekosysteemejä ja lajeja. Kussakin sarjan osassa keskitytään aina yhteen pääaiheeseen kuten vuoriin, järviin ja jokiin, luoliin, autiomaihin, viidakoihin tai merten syvänteisiin. Jokaisessa osassa liikutaan eri puolilla planeetallamme. Sarjassa nähdään runsaasti luonnonympäristöjä ja eläinten käyttäytymistä, jota ei ole koskaan ennen päästy kuvaamaan.

Sarjan kuvaamisessa on käytetty HD-eli teräväpiirtotekniikkaa, jota sarjan tuottaja Alastair Fothergill kiittelee erinomaiseksi nimenomaan luontodokumenttien kuvaamiseen. Eläimiä pystyttiin kuvaamaan helikopterista aiempaa kauempaa, jolloin ne käyttäytyivät luonnollisesti. Samoin hidastetuissa kuvissa tämä tekniikka näyttää parhaat puolensa: tässä jaksossa on kohtaus, jossa suuri hai nappaa hylkeen. Sekunnin kohtaus hidastetaan 40-kertaisesti, ja se paljastaa ensi kertaa saalistajakalan huikean voiman ja tekniikan.

Planeettamme Maa on BBC:n kaikkien aikojen kallein ja kunnianhimoisin faktasarja: sen budjetti oli yli 16 miljoonaa puntaa ja sen tuottamiseen kului neljä vuotta. Sarjan tuottaja Fothergill tuotti myös vuonna 2002-2003 TV1:ssä nähdyn suositun sarjan Avara luonto: Sininen planeetta (Blue Planet). Sarjan musiikin on säveltänyt BAFTA-voittaja ja viisinkertainen Oscar-ehdokas George Fenton.

Katsovat voivat valita digisovittimen audiovalinnasta selostuskieleksi joko suomen tai englannin.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Planeettamme Maa, osa 10 (9.8.2008)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu