YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 2.6. klo 18.45 TV1
Uusinta su 3.6. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Kobrien ystävä (King Cobra & I)

Avara luonto esittelee tänään matelijoiden kuninkaallisen, kuningaskobran, otsikolla Kobrien ystävä (The King Cobra and I).

Kuningaskobra on maailman suurin myrkkykäärme - sen myrkky voi tappaa jopa norsun. Kuningaskobra kasvaa koko elämänsä ajan, ja se pystyy kohottamaan itsensä lähes kahteen metriin. Ei ihme, että käärmeellä on vaarallisen pedon maine. Toisaalta muinaisessa intialaisessa tarustossa sitä pidettiin jumalolentona.

Mutta millainen kuningaskobra ja sen elinpiiri ovat nykyään? Kuningaskobran pahin vihollinen on ihminen, jonka modernin elämän tarpeet vievät siltä elintilaa. Rom Whitaker, maailman johtava kuningaskobra-asiantuntija, on viettänyt viimeiset 30 vuotta matelijan elinalueella Intian sademetsissä ja yrittänyt löytää kobralle omaa suojelualuetta.

BBC:n tuottama dokumentti seuraa Whitakerin tutkimustyötä kuningaskobrien parissa ja auttaa ymmärtämään paremmin huonomaineista lajia. Samalla pääsemme seuraamaan Whitakerin sinnikkäitä pyrkimyksiä kuningaskobran pelastamiseksi.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Kobrien ystävä (2.6.2007)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu