YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 7.4. klo 18.45 TV1
Uusinta su 8.4. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Etelämantereen pingviinit (Penguins of the Antarctic)

Avara luonto matkustaa tänään Etelämantereelle ja South Georgian saarelle sympaattisen eläinlajin, pingviinin, hyisille asuinseuduille BBC:n tuottamassa dokumentissa Etelämantereen pingviinit (Penguins of the Antarctic). Ohjelma seuraa kuuden pingviinilajin elämää, niin jään päällä kuin sen allakin.

Etelämantereella lämpötila saattaa laskea -50 asteeseen, navakka tuuli nousta huikeisiin lukemiin ja aurinko ei välttämättä pilkistä pilvenreunan takaa moneen viikkoon. Mutta pingviinit viihtyvät arktisissa oloissa. Ne sulloutuvat tiiviisti yhteen ja sukeltavat välillä meriveden leppoisaan syliin.

Siivetön lintulaji on kehittynyt lentävistä linnuista noin 100 miljoonaa vuotta sitten. Pingviinejä suojaa erittäin tehokkaasti kylmyyttä hylkivä höyhenpeite, joka ei päästä läpi edes vettä. Antarktiksen pingviinilajit elävät yhdyskunnissa, ja lajeista tunnetuin on keisaripingviini.

Dokumentti seuraa pingviinien haastavaa matkaa läpi eri vuodenaikojen ja tarkastelee, kuinka ilmaston lämpeneminen vaikuttaa niiden elinoloihin ja selviytymismahdollisuuksiin.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Etelämantereen pingviinit (7.4.2007)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu