YLEn linkkejä
YLE TV1
copyright: Reijo Onnela/Yle kuvapalvelu

Lauantaina 25.12. klo 18.45 TV1
Uusinta su 26.12. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Siipi lumihohtoinen

Joulupäivänä Avarassa luonnossa nähdään dokumenttielokuva laulujoutsenparin elämästä syrjäisellä korpilammella. Siipi lumihohtoinen kuvaa ainutlaatuisesti joutsenparin arkipäiviä keväisestä selviytymistaistelusta syksyiseen poismuuttoon.

Pienellä lammella vuosia asustaneiden laulujoutsenten elämä kulkee päivästä toiseen samoja ratoja. Vuodenajat vaihtuvat, ja samat rutiinit ja uhat toistuvat. Vuosien mittaan joutsenpari on tottunut monenlaiseen - vain ihminen voi arvaamattomalla käytöksellään rikkoa harmonian.

Elokuvassa seurataan joutsenparin keväistä selviytymistaistelua hyisellä pesimälammella, poikasten kuoriutumista ja varttumista, vedenalaisia ruokailumenoja, ainutlaatuisia vesileikkejä ja lentoharjoituksia ennen syksyistä poismuuttoa. Elokuvan aikana nähdään myös kuinka ihminen tekemisineen on osa ympäröivää luontoa.

Tapahtumat nähdään koko elokuvan ajan joutsenen näkökulmasta. Elokuvassa ei ole selittäviä puheosuuksia - se luottaa katsojan omaan kykyyn ymmärtää ja tulkita näkemäänsä ja antaa siten mahdollisuuden eläytyä kokonaisvaltaisesti joutsenten rikkaaseen äänimaailmaan ja sitä tukevaan ja täydentävään musiikkiin, joka on tätä elokuvaa varta vasten sävelletty.

Kauneudellaan koskettavan luontoelokuvan ovat ohjanneet Kari Soveri ja Ville Suhonen. Elokuvan on tuottanut Soveri Wildlife Films Ltd.

 

Testaa tietosi: Siipi lumihohtoinen (25.12.2004)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu