YLEn linkkejä
YLE TV1

Lauantaina 26.8. klo 18.45 TV1
Uusinta su 27.8. klo 8.05 TV1

AVARA LUONTO: Veden taikaa Japanissa (Satoyama: Japan's Secret Watergarden)

Avara luonto lennättää tällä kertaa nojatuolimatkalle Japanin suurimman järven, Biwa-kon, rannalle dokumentissa Veden taikaa Japanissa (Japan’s Secret Watergarden).

Lähellä Kiotoa sijaitsee maalaiskylä, jossa ihminen ja luonto ovat vuosisatojen ajan eläneet harmonisessa symbioosissa keskenään. Luonto on korvaamattoman arvokas, sillä se on säilyttänyt ihmisasutuksesta huolimatta moninaisuutensa. Alueen asukkaat saavat hedelmällisestä maaperästä ja kalaisista vesistä elantonsa.

Kylään on rakennettu ainutlaatuinen kabata-lähdevesiverkosto, joka kuljettaa puhdasta luonnon vettä suoraan kyläläisten taloihin. Sieltä vesi jatkaa luonnollista kiertokulkua kylän läpi kulkevan puron kautta Biwa-kohon.

Dokumentti on elämysmatka Biwa-kota ympäröivään upeaan luontoon ja sen vuodenaikojen vaihteluun. Samalla se kertoo alueen ihmisistä, kuten 83-vuotiaasta kalastajasta Sangoro Tanakasta, joka ei ole antanut modernin elämänmenon häiritä vaan elää yhä alkuperäisen ja puhtaan japanilaisen kulttuurin mukaisesti.

Ohjelman on tuottanut japanilainen NHK.

Suomenkielinen tekstitys Teksti-tv:n s. 333.

Testaa tietosi: Veden taikaa Japanissa (26.8.2006)

« Takaisin

Sähköpostiosoite
TV1 TV1 TV1 Palaute Ohjelmaopas Urheilu Uutiset Sivukartta YLEn etusivu