Sarjaa esitetään YLE TV2:lla
ma, ti ja ke klo 20.00
Katso YLE Areenassa

UP tarinat 07.10.2011

Lissu - osa 2

Lissu menee naimisiin!

Millaiset häät Lissulla ja Hartsilla mahtoikaan olla 1990-luvulla?

Tämän viikon UP-tarinassa päästään tirkistelemään lisää Lissun menneisyyteen. Lue millainen lehtijuttu Lissusta ja hänen silloisesta tulevasta aviopuolisostaan kirjoitettiin 90-luvun puolivälin aikoihin.


 
 
 
 
Lissu ja Hartsi kertovat rakkaudestaan kaiken!
Lissu ja Hartsi avoimina:”Olemme parisieluja”.

Lissu ja Hartsi katsovat toisiaan silmiin. Pitkään. Rakastuneesti. Kädet etsiytyvät toisiaan kohti, sormet pujottautuvat lomittain. Hymyjä, jotka kertovat kahdenkeskisistä salaisuuksista ja yhteisymmärryksestä. Nämä kaksi ovat onnelliset yhdessä.
Kyllä, Lissu ja Hartsi ovat menossa naimisiin. Tässä haastattelussa he kertovat rakkaustarinansa.

Irvikissojen keulahahmosta Lissusta eli porvarillisesti Lisbeth Lindforsista, joka ehti olla pari vuotta myös Lindfors-Rantaneva, on tulossa rouva Kanerva. Lissun ja tapahtumajärjestäjä Harri ”Hartsi” Kanervan seurustelu ei ole ollut salaisuus enää pitkään. Onnea on vaikea peittää, ja rakkauden hehku on säteillyt parista aina kun heidät on yhdessä nähty. Vakavat aikeet pari on kuitenkin kieltänyt jyrkästi. Nyt on toisin.

– Tosirakkaus vaatii sitoutumista ja avioliitto on sitoutumisen merkki, Lissu tunnustaa herkkänä.


Lissu ja Harri vihitään Porvoon tuomiokirkossa ja häistä tulee seurapiiritapahtuma, jossa lehtemme ainoana median edustajana on mukana. Ensi viikon lehdessä on siis luvassa reportaasi Lissun häistä upeine kuvineen!

– Kun kerran naimisiin mennään, niin mennään kunnolla sitten. Haluan, että isäni luovuttaa minut tulevalle miehelleni, haluan papin aamenen, sormuksen, hunnun, morsiustytöt ja häävalssin, Lissu kihertää.

– Ja hääyön, Hartsi heittää saaden morsiamensa punastumaan.

Missä hääyö vietetään ja mihin nuoripari matkustaa häämatkalle, on toistaiseksi salaisuus. Lehdellemme on pari kuitenkin luvannut sen aikanaan paljastaa. Reportterimme ja valokuvaajamme ovat luonnollisesti häämatkalla mukana!


Kuulumme yhteen ikuisesti

Räväkästä rääväsuusta, joka on lauluissaan julistanut naisen riippumattomuutta ja ylistänyt omia polkujaan kulkevia tyttöjä, on siis tulossa porvarillisesti rouva. Kuinka tässä näin pääsi käymään?

– Rakkaus, Lissu tunnustaa. – Kun rakastaa, ei pidä asetella vaatimuksia. Me vain valtasimme toistemme elämän ja rakastamme toisiamme ehdoitta. Emme osaa kuvitellakaan elävämme ilman toisiamme.

– Lissu on sen verran mahtava tapaus, että hän vie miehen kokonaan, Hartsi myhäilee.

Lissu on julkisuudessa julistanut naisen oikeutta omaan nimeensä. Nyt hän on kuitenkin ottamassa aviomiehensä sukunimen. Miksi?

Lissu katsoo rakastuneesti Harriinsa ja puristaa hellästi tämän kättä.

– Yhteisellä sukunimellä haluamme kertoa, että kuulumme yhteen ja aiomme pysyä yhdessä. Aina. Ikuisesti. Kovapintaisena musiikkipromoottorina tunnettu Hartsi sulaa lempeään hymyyn.

– Nyt on puhuttu julkisuudessa paljon parisieluista. Kun Lissu ja minä kohtasimme toisemme, tunsimme löytäneemme sen puuttuvan puolen itsestämme. Parisielun.

Hartsi antaa Lissulle suukon. Luonnollisesti ja spontaanisti.

Mistä rakkaus alkoi?

Morsiuspari kertoo, että rakkaus syttyi yhteisissä työkuvioissa. Lissu oli Irvikissoineen esiintymässä Hartsin järjestämässä musiikkitapahtumassa ja bang, se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

– Hartsin puolelta ehkä toisella silmäyksellä, Lissu kiusoittelee. – Minä tiesin heti, että tuossa on elämäni mies.

– Minä vain osasin liikemiehenä peittää tunteeni paremmin, Hartsi virnistelee ja kertoo ihailleensa Lissua esiintyjänä jo pitkään ennen ensitapaamista.

Puitteet eivät tosin olleet romantiikalle kovin otolliset: pari tapasi esiintymislavan kolkossa takahuoneessa. Lissu oli vihainen, ettei bändin raiderissa pyydettyjä vastapuristettua appelsiinimehua ja hedelmäkoria ollutkaan toimitettu, ja Hartsi tuli sotkua
selvittämään. Puolipukeisten Irvikissojen, meikkien, pyyheliinojen, esiintymisasujen ja piuhojen keskelle iski salama: rakkaus. Ja se oli sitten menoa.

– Hankalinta oli yrittää pitää romanssimme salassa, Lissu kertoo.

– Minä luikin Lissun luo sisäpihan takaovesta ja Lissu taisi muutaman kerran livahtaa asuntooni valeasuisena, musta peruukki päässä, Hartsi nauraa.

Rakastuneet kertovat, että joskus oli vaikeuksia pitää pokkaa, kun he työkuvioissa yrittivät suhtautua toisiinsa välinpitämättömästi. Lähimmät työtoverit kuitenkin tiesivät suhteesta, mutta kukaan ei sitä paljastanut lehdistölle.

– Olen kiitollinen siitä, että rakkautemme sai rauhassa kehittyä ja vahvistua emmekä joutuneet julkisuuden riepoteltaviksi. Tuore rakkaus olisi ehkä ollut liian herkkä kestämään julkisuuden paineita, Lissu sanoo vakavana.


Haaveena yhteiset työt!

Avioliitto on molemmille jo toinen. Lissun menneisyydessä on lyhyt opiskelija-avioliitto, Hartsilla puolestaan on takanaan puoli vuotta sitten eroon päätynyt avioliitto tunnetun kampaamoketjun omistajan Pirjo Mustilan kanssa. Liitto kesti kymmenen vuotta ja parilla on myös kaksi alle kouluikäistä lasta.

– Lissun ilmestymisellä elämääni ei ollut mitään tekemistä eromme kanssa, Hartsi tilittää. - Olimme Pirjon kanssa jo kasvaneet eri suuntiin, ja ero oli tosiasiassa vain ajan kysymys. Lasten vuoksi eromme venyi, sillä kumpikaan ei halunnut ottaa ensimmäistä askelta. Lissun ilmestyminen kuvioihin ehkä nopeutti prosessia. Loppujen lopuksi ero oli kummallekin helpotus. Lapset ovat ottaneet Lissun hyvin vastaan ja pitävät hänestä. He ovat ylpeitä saadessaan olla meidän morsiustyttömme ja sulhaspoikamme.

Entä parin omat tulevaisuudensuunnitelmat? Kuuluuko niihin vauvaunelmia?

– Otetaan nyt asia kerrallaan, Lissu toppuuttelee. – Hartsilla on ihanat lapset, joihin olen aivan ihastunut. Meillä ei ole kiire. Me nautimme nyt ensin toisistamme ja opettelemme tuntemaan toisemme. Meidän unelmamme koskevat kaikkia niitä ihania asioita, joita haluamme yhdessä tehdä.

– Aiomme rakentaa kodin, matkustella ja ennen kaikkea tehdä työtä yhdessä, Hartsi säestää.


Romantiikkaa luvassa!

Morsian kertoo, että tulevien häiden teema on keijuromantiikka.

– Sekä hääpukuni että hääjuhla ovat häpeämättömän romanttiset, Lissu paljastaa. – Hääpukuni on suunnitellut hyvä ystäväni Merja Kostiala, jonka käsialaa ovat useat esiintymisasuni. Rakastan hääpukuani. Se on samalla kertaa arvokas ja yltiönaisellinen.

Läheisessä kartanossa vietettävä hääjuhla on myös viritetty keijuhenkiseksi. Dekoraatioista ja kukista vastaa Dreamcreators. Myös ruokalista on suunniteltu tyyliin sopivaksi.

Kata Koski Prime-cateringista oivalsi heti, mitä ajoimme takaa. Hänellä oli aivan ihania ehdotuksia sekä kattaukseen että tarjoiluun. Pöydässä tulee olemaan paljon kukkia, joista suuri osa on syötäviä. Tarjoilu painottuu kasvisruokaan, sillä eiväthän keijut suinkaan ahmi porsaanpaistia. Keijut rakastavat makeita vaahtoja ja pieniä leivonnaisia, joten niitä riittää, nauraa Lissu.

Jokainen nainen haluaa olla hääpäivänään kauneimmillaan. Lissun meikistä ja kampauksesta vastaa hänen luottokampaajansa Raija Luukkanen ja Salon City.– Näin lyhyistä hiuksista ei ihmeellisiä kampauksia saa aikaan, mutta onneksi on olemassa hiuslisäkkeitä, Lissu hihittää.

Häissä tietenkin myös tanssitaan, mutta ei Lissun oman bändin tahtiin. Tällä kertaa Irvikissat pääsevät vieraina nauttimaan tanssimisesta ja musiikista, joka on viritetty perinteisempään tyyliin. Häissä soittaa elävä orkesteri, jonka laulusolistina on tunnettu suomalainen naisartisti, mutta nimet Lissu haluaa pitää salaisuutena häihin asti.

– Häihin on tulossa myös vanhempia sukulaisia, ja Hartsin ja minun perheet. Heitä on ajateltava musiikkivalinnoissa, Lissu kertoo.

Häävalssikin on jo valittu. Se on… mikäs muu kuin Akselin ja Elinan häävalssi.

– Se on paljon käytetty mutta niin koskettava. Tässä suhteessa olen perinteinen tyttö, Lissu huokaa.

– Toivon, etten ala itkeä, kun laulaja pääsee kohtaan ”ainiaaksi tulet rinnallein”.

Kai Vaine - Niklas Järvelä

Kirjoituskilpailun satoa

Kuinka Niklas Järvelä valtaa Virtauksen

UP:n kirjoituskilpailun satoa. Ilari Leppäniemen kirjoittama tarina oli yksi tuomariston suosikeista.

Kuva: Aila Havia-Venäläinen / Yle

Kirjoituskilpailun satoa

Pidä rakkaus sydämessäsi, anna sydän rakkaallesi

UP:n kirjoituskilpailun satoa. Milla Savolaisen tarina oli yksi tuomariston valitsemasta kolmesta parhaasta.

kirjoituskilpailun satoa

Onnea etsimässä

UP:n kirjoituskilpailun satoa. Maija Kuhasen ja Tuula Pohjalan tarina pääsi tuomariston kolmen parhaan sakkiin.

Vilma ja Jani

Vilma ja Ilari - osa 4

Elämäni ensimmäinen festarireissu - onnistuuko se?

Lukunäyte 14.8. ilmestyneestä Vilma ja Ilari -kirjasta.

Vilma ja Ilari - osa 3

Olen riidellyt Emmin ja Kristan kanssa! Ja voittanut!

Lukunäyte 14.8. ilmestyneen Vilma ja Ilari -kirjan viidennestä luvusta.

Vilma ja Ilari - osa 2

Äidinkielen uusintakoe voi johtaa vaikka mihin

Lukunäyte 14.8. ilmestyvästä Vilma ja Ilari -kirjan neljännestä luvusta.

Vilma ja Ilari - osa 1

Miksi ihminen haaveilee sellaisesta, mitä ei voi saada?

Lukunäyte 14.8. ilmestyvästä Vilma ja Ilari -kirjan ensimmäisestä luvusta.

Kirjoituskilpailu

Kirjoita UP-tarina!

Minkälaisia tarinoita sinulla olisi kerrottavanasi Virtauksesta? Käynnistämme nyt koko kesän jatkuvan kirjoituskilpailun, jonka voittajat julkaistaan sivuillamme UP-tarinoissa!

UP-tarina: Pentti - osa 4

Päivä aurinkoinen

Pentti Ruuskasen silmissä säteilee kirkkaat auringonsäteet monestakin syystä..

UP-tarina: Pentti - osa 3

Kaikessa hiljaisuudessa

Kevään vaihtuessa kesäksi nuoren Pentti Ruuskasen unelma omasta yrityksestä alkaa konkretisoitua.

Juhani Laitala näyttelee Pentti Ruuskasta

Pentti - osa 2

Haaveista totta

Nuori Pentti Ruuskasen uskoi vakaasti oman yrityksensä tulevaisuuteen. Mutta miten mahtoi olla viiniä tissuttelevan vaimon laita?

Juhani Laitala näyttelee Pentti Ruuskasta

Pentti - osa 1

Uuden ajan odotusta

Nuorella Pentti Ruuskasella on haave, jota hän ei rohkene lausua edes ääneen. UP-tarinoissa annetaan tällä kertaa vuoro Pentti Ruuskasen tarinalle.

Lissu Kanerva ja Emmi Lukkari. Kuva: Teemu Reini

Lissu - osa 4

Virtauksen varpunen siivittää Lissun uuteen lentoon!

Entinen suomipop-tähti Lissu Kanerva tekee comebackin nuoren laulajalahjakkuuden kanssa. Lue yhteishaastattelu!

Matti Leino näyttelee Sakari Määttää

Sakari ja Peetu - osa 4

Kyynelten vieriessä

Sakarin huoli omasta ja pikkuveljen tulevaisuudesta kasvaa.

Sakari ja Peetu M??tt?. Matti Leino ja Oskar Sara-aho.

Sakari ja Peetu - osa 3

Hyvästi vapaus!

Hyvästi tulevaisuus ja unelmat. Sakari joutuu pohtimaan omaa elämäänsä ja tulevaisuutta pikkuveljensä huoltajana.

Sakari ja Peetu M??tt?. Matti Leino ja Oskar Sara-aho. Kuva: YLE / Tommi Taipale

Sakari ja Peetu - osa 2

Elämän rajallisuus

Sakarin ja Peetun vierailut sairaalassa tuntuivat kerta toisensa jälkeen raskaammalta ja raskaammalta...

Sakari ja Peetu M??tt?. Matti Leino ja Oskar Sara-aho. Kuva: YLE / Tommi Taipale

Sakari ja Peetu - osa 1

Elämä edessä

Maaliskuun UP-tarinoissa matkataan Sakarin ja Peetun menneisyyteen. Eräänä keväänä poikien elämä muuttuu peruuttamattomasti...

Vihreät Valot - osa 4

Vihreät Valot ja asuntolan salaisuus

Asuntolan nuoret ryntäsivät kirjastoon etsimään lisää tietoa asuntolan menneisyydestä. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen...

Vihreät Valot

Vihreät Valot - osa 3

Vihreät Valot ja asuntolan salaisuus

Ullakolta löytyvästä arkusta löytyy vanha valokuva, joka herättää pelonsekaisia kysymyksiä nuorissa...

Vihreät Valot

Vihreät Valot - osa 2

Vihreät Valot ja asuntolan salaisuus

Kummitusten metsästys ullakolla johtaakin salaperäisen arkun äärelle. Kenellä on rohkeutta avata se?

Vihre?t Valot. Kuva: Laura Pohjavirta / YLE

Vihreät Valot - osa 1

Vihreät Valot ja asuntolan salaisuus

Tylsä ilta asuntolassa saa jännittävän käänteen, kun bändi lähtee kummitusten perään ullakolle...

Lauri ja Aleksi - osa 4

"Mä en koskaan, ikinä veisi tyttöä, josta sä tykkäät!"

Lauri saa kirvelevän särön sydämeensä nähdessään unelmiensa tytön halailemassa Aleksia.

Lauri ja Aleksi - osa 3

Boolin huuruisia mokailuja

Tyttöjen kanssa kommunikointi ja heitä lähestyminen "oikealla tavalla" ei ole tainut olla koskaan Laurin vahvuus, se näkyi ainakin eräissä vuoden 1998 kesäbileissä Mian luona...

Aleksi ja Lauri. (Juuso Pekkinen ja Panu Mikkola.)

Lauri ja Aleksi - osa 2

Ihana, punatukkainen tyttö

Kesä 1998. Aleksi Ruuskanen ja Lauri Kallio ovat parhaat kaverukset. Lukio häämöttää, mutta sitä ennen tapahtuu vielä paljon!

Lauri ja Aleksi - osa 1

Miehiä, ei enää räkänokkia

Kevään ensimmäiset UP-tarinat vievät meidät kesään 1998. Parhaat kaverukset Aleksi Ruuskanen ja Lauri Kallio viettävät kesää aikuistumisen kynnyksellä.

Elina - osa 4

Tuhoisa rakkaus

Elinan ja Niklaksen intohimoinen rakkaus päättyi katkeriin kyyneliin.

Elina - osa 3

Pilvilinnoja ja pettymyksiä

Elinan elämä on jakautunut kahtia eikä erään henkilön kohtaaminen helpota asiaa lainkaan...

Tero - osa 6

Uhkakuvien kartoitus

"Liian laimea booli latistaa tunnelman. Liian vahva puolestaan voi tiivistää tunnelmaa liikaakin", Mies tekee riskienhallintaa hääpäivän kynnyksellä.

Tero - osa 5

Mies askartelee

"Kävin siis askartelukaupassa ja ostin liimaa ja kasan erilaisia askartelutarvikkeita, joissa oli tarpeeksi hörsöä, kimalletta ja vaaleanpunaista", Mies tunnustaa.

Tero - osa 4

Musiikkia odotukseen

"Uskon, että kun menemme naimisiin, elämämme tulee olemaan hyvää ja kaunista", Mies kirjoittaa blogissaan.

H??traileri!

Tero - osa 3

Häätraileri

"Teetin blogiani varten komean häätrailerin, sillä olen ymmärtänyt, että sellainen tehdään nykyään kaikista merkittävistä häistä", Mies kirjoittaa blogissaan.

Kuva: Laura Pohjavirta

Marika - osa 4

Elämän käännekohdassa

Marikan tarinan viimeisessä osassa Marika viettää joulua New Yorkissa. Tanssiryhmä on ollut unelma, mutta viekö sydän jo muualle?

Lari Halme näyttelee Tero Kuuslaa.

Tero - osa 2

Täydellisen hääpuvun metsästys

"Onko todellakin niin, ettei Suomessa normaali, kolmikymppinen, lihaa syövä heteromies voi ostaa häälehtiä ihan itselleen?", kirjoittaa Mies.

Elina menneisyyden vankina.

Elina - osa 2

Sydämeni laulaa sinulle

Up-tarinat raottavat jälleen palasen Elinan ja Niklaksen tulisesta menneisyydestä.

Lari Halme näyttelee Tero Kuuslaa.

Tero - osa 1

Mies menee naimisiin

"On tärkeää tehdä kustannus-hyöty-analyysi ja yksityiskohtaiset, loogiset to-do-listat", kirjoittaa Mies.

Elina menneisyyden vankina.

Elina - osa 1

Silmissä säkenöivät tähdet

Millainen on hurmaavan Niklaksen osuus Elinan mysteerimenneisyyteen UP-tarinat sen kertovat.

Lissu pakeni puolialasti kadulle!

Lissu - osa 3

Lissu pakeni puolialasti kadulle!

Tämän viikon UP-tarinassa päästään tirkistelemään lisää Lissun hurjaan menneisyyteen. Lue raju lehtijuttu!

Minna Haavistoa esittää Anu Raipia

Minna - osa 3

Jos se toimii, älä koske

Tässä UP-tarinassa Minna selvittää tunteitaan Askoon sekä pohtii ystävyyttään Samin kanssa.

Marika Ruuskanen vietti nuoruusvuotensa New Yorkissa.

Marika - osa 3

Unelmista totta!

UP-tarinoiden seitsemännessä jaksossa kurkistetaan Marikan menneisyyteen New Yorkissa.

Millaiset häät Lissulla ja Hartsilla mahtoikaan olla 1990-luvulla?

Lissu - osa 2

Lissu menee naimisiin!

Tämän viikon UP-tarinassa päästään tirkistelemään lisää Lissun menneisyyteen. Lue millainen lehtijuttu Lissusta ja hänen silloisesta tulevasta aviopuolisostaan kirjoitettiin 90-luvun puolivälin aikoihin.

Minna Haavisto halusi lapsena kasvattaa lampaita.

Minna - osa 2

Haaveita ja unelmia

UP-tarinoiden viidennessä jaksossa hoivaamisesta ja hellimisestä nauttiva Minna palaa muistoissaan lapsuuteen ja nuoruuden urahaaveisiin.

Marika Ruuskanen vietti nuoruusvuotensa New Yorkissa.

Marika - osa 2

New Yorkissa juhlitaan

UP-tarinoiden neljännessä jaksossa raotetaan kunnianhimoisen tanssijattaren menneisyyttä. "Taidan olla rakastunut", kirjoittaa Marika ensimmäisen New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen.

Minna joutuu pohtimaan elämäänsä. Kuva: Tommi Taipale / YLE

Minna - osa 1

Kirje minulle

Minnan tarina vie Minna Haaviston syvemmälle omaan minuuteensa. Lepoa ja rauhaa etsivä perheenäiti purkaa itselleen kirjoittamissa kirjeissä elämänsä käännekohtia ja kipupisteitäkin.

Energinen Lissu esitt?? rokahtavaa poppia Irvikissat-b?ndiss?.

Lissu - osa 1

Lissuenergiaa!

Nyt kurkistetaan Virtauksen suositun musiikinopettajan menneisyyteen. Lue mitä nimekäs naistenlehti kirjoitti Lissusta 90-luvun alussa.

Vapaudenpatsas toivottaa ihmiset tervetulleeksi New Yorkiin. Kuva: Seppo Sarkkinen / YLE

Marika - osa 1

Muutto New Yorkiin

21-vuotias Marika Ruuskanen tekee rohkean päätöksen. Marika jättää pienen Virtauksen ja lähtee etsimään itseään ja toteuttamaan unelmaansa ammattitanssijan urasta miljoonien unelmien New Yorkiin. Marikan tarina seuraa Marikan monivaiheista tanssijanelämää Isossa Omenassa.

UP-tarinoissa tutustutaan mm. Marika Ruuskasen New York -vuosiin. Kuva: Laura Pohjavirta /YLE

Tuotannon terveiset

UP-tarinat tarjoavat herkkupaloja lukunälkään

UP-tarina tarjoaa joka perjantai pieniä lukunautintoja, siivuja suosittujen virtauslaisten elämästä. Syksyn aikana UP-tarinoissa tutustutaan jatkokertomuksina viiden eri virtauslaisen elämänvaiheisiin.

Muualla Yle.fi:ssä