YLE TV1   |  YLE TV2   |  YLE TEEMA   |  YLE FST5   |  OHJELMAOPAS    Tiistai 27.1.2015

SARJAT A - Ö
SARJAT LAJEITTAIN
USEIN KYSYTTYÄ
PALAUTE
HAKU

ELOKUVAT
LAPSET

|YLE| ETUSIVUSYDÄMEN ASIALLA (7) (Heartbeat, S1-) Yle TV1
[ DRAAMA ] Muokattu viimeksi: 10.03.2014

Yle TV1 maanantaista perjantaihin 25.3.2014 asti klo 17.05 (VIELÄ YKSI UUSINTA 31.3.ALKAEN KLO 12.3
[Tarkista esitysaika Ohjelmaoppaasta]

Syyskuussa toteutuu lukuisten katsojien toive, kun rakastettu 372-osainen brittisarja Sydämen asialla pyörähtää uusintakierrokselle aivan ensimmäisestä jaksosta asti, joka nähtiin meillä ensi kerran keväällä 2005. Sarjaa esitetään viidesti viikossa arkipäivisin, ja edellisen päivän jakso uusitaan aina seuraavana arkipäivänä.

Aidensfieldin kylän rakastettavat henkilöhahmot tuovat nostalgian lämpöä ruutuun roppakaupalla. Nuori oikeamielinen poliisikonstaapeli Nick Rowan jättää taakseen sumuisen Lontoon ja muuttaa lääkärivaimonsa Katen kotiseudulle Yorkshiren idyllisiin nummimaisemiin.

Miehensä ahkeroidessa Ashfordlyn pääpoliisiaseman leivissä Kate joutuu aluksi tyytymään sivullisen rooliin, kun luvattua lääkärinpaikkaa ei olekaan tarjolla ja maaseudulla ennakkoluuloissa löytyy. Tomera nuorinainen ei kuitenkaan jää toimettomaksi, vaikka pelkkä poliisin haarakonttorin puhelimen päivystäminen yötä päivää on jo melkoinen homma.

Ja sinnikkyys palkitaan. Alkuluimistelun jälkeen kylän väki ottaa uudet asukkaat osaksi joukkoaan, ja rauhanomainen rinnakkaiselo voi alkaa.

Kun maailmaa katsotaan poliisin näkövinkkelistä, pikkukonnat ja muut kriminaalit tuovat lisäväriä maisemaan niin, etteivät päivät maaseudulla käy lontoolaisillekaan yksitoikkoisiksi. Konnat päätyvät telkien taa katumaan tekosiaan, yhtä lukuun ottamatta.

Kylän kuulu kepulikuningas Greengrass pyörittää poliiseja menen tullen jäämättä koskaan kiinni, ja poliisiaseman väki on hänen kanssaan helisemässä.

Siitäkin huolimatta kaikki on kuitenkin, ah, niin viatonta, ja seudulla kukkivat ikuisen kesän kanssa kilpaa naapurirakkaus ja ystävyys. Sydämen hyvyys ja leppoisa henki ovat Aidensfieldissa yhä aistittavissa, ja sydämet sykkivät ihana 1960-luvun musiikin tahtiin.

Sarja perustuu Peter Walkerin Nicholas Rhea -taiteilijanimellä kirjoittamiin romaaneihin, jotka pohjautuvat osin entisen poliisin omiin kokemuksiin.

Pääosissa: Nick Berry (konstaapeli Nick Rowan), Niamh Cusack (Kate Rowan), Derek Fowlds (ylikonstaapeli Blaketon), Frank Middlemass (Alexander Ferrenby), Bill Maynard (Claude Jeremiah Greengrass), William Simons (konstaapeli Ventress), Mark Jordan (konstaapeli Bellamy). Tunnuskappaleen Heartbeat esittää Nick Berry.

Tuotanto: Yorkshire Television, 1992-, Britannia.

Lisätietoja www.nicholasrhea.co.uk/heartbeat
www.glendalehouse.co.uk
en.wikipedia.org

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 14 päivän ajan.

Lue jaksokuvaukset

Kun tämän valtavan suositun sarjan uusintakierros päättyy maaliskuussa 2014 arkipäivien klo 17.08:n ohjelmapaikalla, se alkaa vielä kerran alusta jokaisena viikonpäivänä klo 12.30.
- YLE ei vastaa ulkopuolisten linkkien sisällöstä -

[Takaisin]